به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محمدحسین انصاری فرد، سخنگوی سابق وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در شرایطی که صادرات نفت ایران کاهش پیدا کرده است، آن را برای بودجه سال آینده ۱.۵ میلیون بشکه در نظر گرفته اند که این امر ممکن است به چاپ پول بدون پشتوانه منجر شود. در واقع بودجه اکنون در دو حالت مطلوب و منطبق بر واقعیات است که البته ممکن است با واقعیاتی تلخ نیز همراه باشد.
وی با بیان اینکه دولت چارهای جز حمایت از شرکتهای دولتی ندارد؛ افزود: کمبود بودجه شرکتهایی مثل شرکت بازرگانی دولتی، خطر کمبود کالاهای اساسی، احتکار و تقلب در تخصیص ارز را به همراه دارد.
سخنگوی سابق وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مرغدارای و دامداریهای کشور وابستگی بالایی به واردات نهاده ها دارند، گفت: حالا اگر شرکتهای دولتی اقدام به واردات این محصولات کنند دولت خیالش راحت است که می تواند تنظیم بازار داشته باشد؛ زیرا اگر بخش خصوصی این کار را انجام دهد ممکن است بگوید که کشتی من بیمه نبوده وذرت هم نیامده است و در نتیجه ۴ میلیون شغل و تامین و تنظیم بازار با مشکل مواجه میشود.
وی تصریح کرد: در مواقعی، هدف دولت از حمایت از شرکتهای دولتی کنترل و تنظیم بازار است و شاید چاره ای نیز جر آن نداشته باشد.
مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست سازمان نظام دامپزشکی گفت دولت خود اعلام میکند که تنها ۳۰ درصد ارز حاصل از صادرات به کشور برگشته است که عمده آن نیز از طریق همین شرکتهای دولتی و پتروشیمی است . این امر نشان میدهد که دولت چشمش از مواردی این چنینی میترسد که اگر حمایت خود را از شرکتهای تحت حمایت دولت بردارد و شرکتهای خصوصی بازار را در اختیارگیرند، بازار به طور کامل از دست دولت خارج میشود.
انصاری فرد گفت: البته پنهان کاری در این شرکتها زیاد است، زیرا دولت ها از این شرکتها برای وصله و پینه کردن کاستیهای خود استفاده میکند و در واقع قلک پنهان دولت هستند.
هزینه کرد شرکتهای دولتی به درستی مورد بررسی قرار نمیگیرد
وی با اشاره به ترس آمریکا از پیشرفتهای موشکی،نظامی و هوافضای ایران گفت: این به معنی آن است که ما مرزهای خوبی از تکنولوژی را در این بخشها پشت سرگذاشته ایم، اما در شرکتهای دولتی خودرو سازی، حتی در سطح کشورهای جهان سوم هم نیستیم.این وضعیت در شرکتهای دولتی دیگری مانند پتروشیمی و پالایشگاهی نیز وجود دارد .
وی در واکنش به اینکه، با توجه به سوابق اجرایی شما در وزارت جهاد کشاورزی، آیا بررسی دقیقی از شرکت های دولتی مانند شرکتهای بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام صورت میگیرد، گفت: خیر؛ کسانی نیز که این شرکتها را مورد بررسی قرار میدهند اطلاعات دقیقی ندارند و متخصص این کار نیستند یا به هر حال به نحوی قانع میشوند که خیلی سخت گیری نداشته باشند. وقتی گزارش مستقل نیز از این شرکتها تهیه میشود قابل جابجایی و لاپوشانی است.
مجموع بودجه شرکتهای دولتی برای سال ۹۸ بیش از ۱۲۷۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده در حالی که کل بودجه عمومی دولت ۴۷۰ هزار میلیارد تومان است، یعنی بودجه شرکتهای دولتی حدود ۳ برابر بودجه عمومی دولت است.
کل بودجه رفاهی که دولت برای مردم هزینه میکند حدود ۱۱۳ هزار میلیارد تومان یعنی کمتر از یک دهم بودجه شرکتهای دولتی است. بودجه شرکت بازرگانی دولتی ایران( با در نظر گرفتن خدمات حمایتی و یارانه ای)، ۲۷ هزار میلیارد تومان برای سال آینده تعیین شده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما